Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dílna bez nářadí

LITOMĚŘICE - Vloupání do dílny;Okradený zákazník; Neřidiči za volantem 

Dílna bez nářadí
Během noci ze středy na čtvrtek se do dílny v Bříze vloupal zloděj. Překonal oplocení, vnikl na soukromý pozemek a poté se za použití vloupal do dílny vybavené kvalitním nářadím. Pachatel si odnesl 4 vrtačky a jednu svářečku v hodnotě 70 000 Kč. Při vloupání způsobil další škodu na dveřích ve výši 1 500 Kč. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu Krádeže a podle trestního zákona pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitý postih. Policie po něm zahájila pátrání.

Okraden při nakupování

V centru města Přišel 35letý muž o mobilní telefon. Když chodil po obchodech a nakupoval zboží, lapka mu na neznámém místě nepozorovaně z kapsy ukradl dva mobilní telefony, klíč od vozidla a od bytu. Nešťastný muž si ničeho nevšimnul a na krádež přišel až dodatečně. Zloděj mu sebral věci v hodnotě 2 400 Kč.
Krádeží na osobách stále přibývá a dá se očekávat, že se jejich počet před Vánocemi ještě zvýší. Kapesní zloději využívají nepozornosti občanů v přeplněných obchodech, v nákupních centrech, ale i na ulici. K odhodlání ukrást peněženku, mobilní telefon nebo kabelku jim stačí pouhá chvilka chvilka nepozornosti.

Neřidiči za volantem

Při běžných silničních kontrolách policisté často narazí na občany, kteří usednou za volant osobního automobilu, aniž by vlastnili řidičský průkaz. Před několika dny policisté kontrolovali v Úštěku 37letého muže bez řidičského oprávnění za volantem Škody 135. Ve středu pak v Roudnici nad Labem v Havlíčkově ulici přistihli městští strážníci neřidiče ve Škodě Felicii a hlídka policie ČR o několik hodin později kontrolovala ve Špindlerově ulici mladíka ve Škodě Favorit.
Všichni tři muži nejsou vlastníky žádného řidičského oprávnění. Přesto porušili zákon a usedli za volant. Z tohoto důvodu jim bylo sděleno podezření z trestného činu Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a podle trestního zákona jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 

vytisknout  e-mailem