Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Darebáci plují světem

DĚČÍN - Vysloužil si obvinění; Zatoulané nářadí; Slabost vyhrála; Oklamaný zákazník 

Vysloužil si obvinění
 
DĚČÍN – Na Děčínsku se objevil další vydařený podnikavec. V lednu letošního roku  učinil zájemcům o plastová okna zajímavou nabídku. Vyinkasoval dvaapadesát tisíc korun, leč smlouvu nedodržel a jejich zakázku nezrealizoval.  Podvedení zákazníci získali nepříjemnou zkušenost. Vykutálený podvodník prozměnu obvinění z trestného činu zpronevěry, za což mu u soudního dvora mohou nadělit až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Zatoulané nářadí
 
DĚČÍN –  Majitel zdejšího železářství je ochotný a obratný obchodník, a proto na začátku září bez obav zapůjčil jednomu ze svých zákazníků stavební nářadí. Přepočítáno na peníze - sto třicet tisíc korun. Původní dohoda zněla „ nářadí bude navráceno do týdne“.  Leč týden uběhl, po něm druhý, třetí a vykutálený zákazník zapůjčené do současné chvíle nenavrátil. Oklamaný podnikatel se obrátil na strážce zákona a ti již v tuto chvíli pátrají nejen po zmizelých nástrojích, ale i vejlupkovi, který nedodržel stanovené podmínky. Pokud se policejním inspektorům podaří výtečníčka dopadnout a  prokázat mu úmysl zapůjčené věci  zpronevěřit , čeká ho zcela jistě potrestání, které může mít mnoho podob. Jednou z nich může být i peněžitý trest anebo nedobrovolná návštěva vězeňských zákoutí.
 
Slabost vyhrála
 
DĚČÍN – Poslední srpnové pondělí zavítal do jedné z děčínských parfumérii samozvaný zlodějíček. A  neodešel s prázdnou. Chmátl po čtyřech deodorantech, zamířil k pokladně a proklouzl bez placení. Ovšem nezbeda padl do oka bystré ostraze. Ta nelenila, padoucha lapila a předala ho policejní hlídce.  Protože má za sebou již několik nevydařených přešlapů, jenž kazí jeho pověst, čelí v tuto chvíli nejen nadměrnému zájmu policie, ale i možnému tříletému trestu odnětím svobody za krádeže, s nimiž nechce skoncovat.
 
Oklamaný zákazník
 
RUMBURK – Rozhodl se pořídit si novinku a chtěl ji mít mezi prvními ! Na internetu si vyhlédl žhavý  model mobilního telefonu a držel se pokynů. Zaslal patřičný obnos. Nebyla to ledajaká částka. Celých šestnáct tisíc korun, leč obchodník se doposud neozval. Natěšený zákazník nemá do této chvíle ani telefon, ani peníze, ani zprávu o tom, co se děje. A tak se do podivného obchodu ponoří i strážci zákona, kteří se pokusí vnést do celé kauzy světlo. Pokud se jim podaří odhalit viníka a usvědčit ho z trestného činu podvodu, může si mazaný obchodník jít kromě jiného i posedět do chládku až na dva roky.
 
  
Děčín dne 23.9.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem