Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Čtvrtek ve znamení vážných nehod

LITOMĚŘI CE - Tři vážné dopravní nehody si vyžádaly dvě těžká zranění  


 

Čtvrteční den byl na Litoměřicku ve znamení vážných dopravních nehod. Ráno před 8. hodinou došlo ke karambolu ve Štětí v Obchodní ulici. Na přechodu pro chodce porazil osobní automobil nezletilou dívku, která utrpěla těžké zranění. Alkohol u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Další tragická nehoda se stala před 14. hodinou na silnici 3. třídy mezi Podlusky a Chvalínem u Roudnice nad Labem. Řidič v osobním automobilu nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk a havaroval. Automobil vjel do silničního příkopu, kde se několikrát přetočil na střechu. Těžce zraněného spolujezdce, který nebyl za jízdy připoutaný bezpečnostním pásem, přepravil vrtulník záchranné služby do nemocnice v Ústí nad Labem. Druhý spolujezdec utrpěl lehké zranění a byl ošetřen v litoměřické nemocnici. Řidiči automobilu se nic nestalo. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě uplatněna. Na automobilu vznikla škoda 15 000 Kč. Ke třetí dopravní nehodě se zraněním došlo v 10:39 hod. v Lovosicích ve Smetanově ulici. Zde se střetla dvě osobní auta a jeden z řidičů se lehce zranil. Způsobená škoda vzniklá na automobilech byla vyčíslena na 130 000 Kč.
Je nutné připomenout i tragédii, ke které došlo na silnici v Liběšicích. Na kraji obce vjel do protisměru řidič s osobním automobilem přímo pod nákladní vozidlo. Nehoda se smrtelným zraněním si vyžádala uzavření vozovky na několik hodin.
 

Policie vyzývá řidiče k opatrnosti. Pouze bezpečná jízda může eliminovat takové tragické události, které se v minulých dvou dnech na Litoměřicku odehrály.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice dne 10.9.2010
 

vytisknout  e-mailem