Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Co se dělo na Děčínsku

DĚČÍNSKO - Řídili i přes zákaz; Vykradená maringotka... 

Řídili i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelá 29letá žena, kterou v pátek večer v Krásné Lípě zastavila policejní hlídka. Sedla si za volant, i když věděla, že má ústeckým a děčínským magistrátem uloženy hned tři platné zákazy činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

     Zákaz řízení uložený jak soudem, tak i ústeckým magistrátem, nerespektoval ani 40letý muž, kterého včera dopoledne zastavili policisté v Děčíně. Neměl u sebe doklady potřebné k řízení a dokonce ani doklady k vozidlu, ve kterém jel, navíc měl na autě registrační značky, které na něj nepatřily. Muž se také odmítl podrobit orientačnímu testu za účelem zjištění, zda není ovlivněn omamnými a psychotropními látkami. Poté, co mu policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, byl propuštěn na svobodu, už po čtrnácté hodině ho ale hlídka chytila za volantem stejného auta znovu a celý proces přípravného trestního řízení se zopakoval. Jak ženě, tak i muži, kteří ignorují uložené tresty, hrozí v případě odsouzení v krajním případě až dvouleté tresty odnětí svobody.

Vykradená maringotka

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se ve Šluknově vloupal do maringotky. Odnesl si jen rukavice a podpalovač, škoda na odcizených věcech a poškození byla vyčíslena na tři tisíce korun.

Vloupání do bytu

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který v katastru obce Lobendava vykradl byt. Odnesl si notebook, oblečení a další věci, celková škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun. Policisté po odcizených věcech i pachateli podezřelému z přečinů krádeže a porušování domovní svobody intenzivně pátrají.

29. září 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem