Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl platit cizí kartou

DĚČÍNSKO - Našel peněženku a chtěl toho využít a další zprávy. 

Chtěl platit cizí kartou

     Poctivost zřejmě není vlastností 42letého muže, který koncem července našel v Děčíně peněženku. Místo aby ji odevzdal, vzal si z ní peníze a platební kartu, kterou se posléze v několika případech pokusil zaplatit v obchodech, vyzkoušel i platby na internetu a výběr z bankomatu, vše bez úspěchu, protože majitel kartu zablokoval.

     Policisté zjistili totožnost nepoctivého muže, který už se v minulosti několikrát dostal do křížku se zákonem a včera mu sdělili podezření z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže ve stadiu pokusu.

Využil příležitosti

     Z přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody je podezřelý jednadvacetiletý muž. Začátkem srpna v Jiříkově vešel otevřenou bránou na zahradu, kde ze zaparkovaného auta otevřeným okénkem odcizil pánskou příruční tašku s peněženkou, finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady poškozeného. Muž je vyšetřován na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí až dvouleté vězení.

Krádež nafty

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Varnsdorfu ukradl pohonné hmoty. Z nádrže zaparkovaného kamionu odcizil asi 300 litrů nafty v hodnotě osm tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

20. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem