Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl vlastní matku

DĚČÍNSKO - Muž se trestu vyhne, matka nedala souhlas s jeho stíháním a další zprávy. 

Okradl vlastní matku

     Až tříleté vězení hrozilo 23letému mladíkovi, který své matce během návštěv u ní v bytě odcizil dva mobilní telefony. Přístroje v celkové hodnotě šest tisíc korun pak prodal, obvinění z trestného činu se ale v minulosti osmkrát odsouzený recidivista vyhne, protože poškozená využila svého práva a nedala souhlas s trestním stíháním svého syna, případ byl proto odložen.

Úvěrový podvod

     Z přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 36letý muž, který si prostřednictvím internetu sjednal s poškozenou společností úvěrovou smlouvu na nákup elektroniky. Při sjednání smlouvy uvedl zkreslené údaje o výši svého příjmu a současně zatajil skutečnost, že proti němu jsou vedena exekuční řízení. Smluvně sjednané splátky navíc neuhradil a společnosti dluží přes sedm tisíc korun, v případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení.

Vloupání do kůlny

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru Dolní Poustevny vloupal do dřevěné kůlny na neoploceném pozemku u domu. Odnesl si čtyři disky s pneumatikami, škoda byla vyčíslena na dva tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, zloději hrozí v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

6. května 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem