Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bubnovačka

ÚSTECKÝ KRAJ - Bubnováním společně proti domácímu násilí na dětech. 

Projekt Bubnovačka se i letos věnoval domácímu násilí na dětech – neviditelných obětech násilí v rodině. Dítě nemá sílu se bránit, jeho slova nejsou natolik hlasitá, aby rezonovala společností. Rozezněním bubnů upozorňujeme na problém domácího násilí na dětech, aby byly oběti vyslyšeny a věděly, že je každý jeden z nás ochotný jim pomoci. 

Násilí v domácím prostředí má na oběti obrovský dopad, a to nejen na děti, proto i pro Policii České republiky je tato problematika jako jedna z priorit. Policie disponuje speciálními výslechovými místnostmi, které jsou využívány pro zvlášť zranitelné oběti, kam patří děti i oběti domácího násilí. Jejich taktické uspořádání a technické vybavení snižuje riziko sekundární viktimizace a vytváří pro oběť důvěrné a bezpečné prostředí.

V týdnu od 14. listopadu se republikou rozeznívaly bubny v rámci československého happeningu Bubnovačka, který měl symbolicky upozornit na důležitost prevence a komunikace tématu násilí na dětech.

Do Bubnovačky se zapojily jednotlivé školy Ústeckého kraje, instituce státních i místních samospráv, firmy, neziskové organizace, ale i jednotlivci a známé osobnosti. Do škol za dětmi dorazili policejní preventisté, kteří citlivým způsobem s dětmi o domácím násilí hovořili.

22. listopadu 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Bubnovačka

Bubnovačka 

Detailní náhled

Bubnovačka

Bubnovačka 

Detailní náhled

Bubnovačka

Bubnovačka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem