Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Autobusy bez závad

LOUNY - V Lubenci proběhla dopravně bezpečnostní akce... 

V rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce se v úterý 27. července zaměřili lounští dopravní policisté hlavně na kontrolu autobusů. Zajímal je  jejich technický stav a sociální předpisy (dodržování bezpečnostních přestávek, dodržování povolené rychlosti ap.). Ke kontrole si vytipovali silnici I. třídy č. 6 (hlavní tah Praha - Karlovy Vary) v obci Lubenec. Kromě zmíněných kontrol autobusů prováděli také na uvedeném úseku komunikace měření rychlosti všech motorových vozidel a dodržování bezpečnostních předpisů. V průběhu akce policisté zkontrolovali celkem 83 vozidel, z toho 8 autobusů. Jednalo se převážně o busy zájezdové, různých dopravních společností, ale také autobusy linkové dopravy. Potěšitelné bylo, že ani u jednoho z těchto kontrolovaných autobusů nezjistili policisté žádné porušení bezpečnostních předpisů. Jak technický stav vozidel, tak i kontrolované tachografy byly v pořádku. Mezi uvedenými autobusy byl i jeden z Běloruska. Další kontrolovaná vozidla již bez závad bohužel nebyla. Policisté zjistili celkem 28 přestupků, z toho 10 z nich se týkalo nedodržení předepsané rychlosti. Od těchto neukázněných řidičů policisté vyinkasovali na pokutách celkem dest tisíc korun. Ostatní přestupky se týkaly nevyhovujícího technického stavu vozidel a také nepoužití bezpečnostních pásů. Další podobné kontroly budou probíhat i v následujícím období. 

Navigace přilákala zloděje

Z pondělí na úterý se do zaparkovaného motorového vozidla zn. Iveco Daily vloupal dosud nezjištěný pachatel. K události došlo před jedním domem v Černčicích u Loun. Pobertu zřejmě přilákala přenosná navigace zn. Mio, ale také autorádio. Obě věci odcizil a navíc si odnesl doklady od zmíněného vozidla. Způsobenou škodu majitel vyčíslil na 2 600 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže.

Z nádrže náklaďáku zmizela nafta

V úterý brzy ráno si nezjištěný poberta vyhlédl v Dělnické ulici v Podbořanech zaparkovaný nákladní vůz zn. DAF a rozhodl se ukrást naftu. Překonal víko nádrže a následně odčerpal asi 480 litrů motorové nafty v hodnotě 14 832 Kč. Poškozením způsobil na vozidle škodu za 1 500 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Zloděj kradl, když pracovali za domem

Nezajištěné francouzské okno do obývacího pokoje a opuštěný dům přilákaly dosud nezjištěného zloděje, aby vnikl dovnitř a kradl. K události došlo včera navečer v objektu jednoho rodinného domu v západní části Loun. Když pachatel zjistil, že muž i žena pracují okolo domu, překonal přes jeden metr vysoké oplocení a v nestřeženém okamžiku vnikl francouzským oknem dovnitř. Odcizil přenosný počítač, příruční koženou tašku, peníze a další věci, vše v celkové hodnotě cca 21 000 Kč. V jeho počínání mu nezabránil ani hlídací pes, který v tu dobu údajně pobíhal kolem poškozené. Policisté věc šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody, po pachateli pátrá.

Louny, 28. července 2010

Jaromíra Střelcová

 

  

 

 

vytisknout  e-mailem