Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto zůstalo bez kol

DĚČÍNSKO - Z vozidla zapadlého pod Jedlovou někdo ukradl kola; Vyhýbala se vězení... 

Auto zůstalo bez kol

     Škodu ve výši sto tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který poblíž Jiřetína pod Jedlovou odcizil kola z lehkých slitin. Z auta, které zůstalo uvízlé ve svahu pod horou Jedlová, odcizil včera večer všechna čtyři kola v hodnotě osmdesát tisíc korun a rozbil u něj boční okno. To zřejmě majiteli zkomplikuje odtah auta, které zůstalo ve sněhu zapadlé poté, co se v pondělí v noci pokoušel na Jedlovou neúspěšně vyjet. Policisté se rovněž zabývali skutečností, že řidič vozidla nerespektoval dopravní značení a vjel do míst, kam je vjezd zakázán, věc oznámili k projednání na příslušný úřad pro porušení zákona o silničním provozu.

     Zda ke krádeži pachatele inspirovaly fotky opuštěného vozidla zveřejněné v některých médiích a na sociálních sítích, se policisté asi dozví až v případě, že se jim podaří ustanovit totožnost zloděje, kterému  za přečin  poškození cizí věci a zločin krádeže hrozí až osmileté vězení.

Vyhýbala se vězení

     Silvestra stráví za mřížemi 47letá žena, na kterou vydal děčínský soud příkaz k dodání do výkonu trestu za přečin podvodu. Žena ale příkaz k nástupu do vězení už od června ignorovala, což se jí nemusí vyplatit. Včera ji v Děčíně zatkli policisté a ženu eskortovali do věznice, soudce jí může za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání prodloužit pobyt ve vězení až o dva roky.

Vykradená kůlna

      Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který ve Varnsdorfu vykradl kůlnu. Vnikl na oplocený pozemek, poškodil světelná čidla pohybu a následně se vloupal do kůlny, ze které odcizil mikrovlnou troubu, odnesl si i křovinořez, pískovou filtraci, žebřík a dětské kolo. Celková škoda byla vyčíslena na téměř patnáct tisíc korun, v případě zjištění totožnosti hrozí zloději až osmileté vězení.

Zloděj odnesl tiskoviny

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do kovového novinového boxu. Odcizil z něj různé tiskoviny v dosud nezjištěné hodnotě, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže.

30. prosince 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem