Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Změny režimu na hranicích

KARLOVARSKÝ KRAJ – Upozorňujeme řidiče na možné kolony. 


AKTUALIZACE:
Tak, jak jsme předvídali, tvoří se především na hraničním přechodě Pomezí nad Ohří (CZE) – Schirnding (DEU) několikakilometrové kolony vozidel směřujících do SRN. Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby k jízdě využívali pouze pravý jízdní pruh, který je pro ně určený a dodržovali dopravní značení, které jim zakazuje přejíždění do levého jízdního pruhu. Policisté na celou dopravní situaci na místě dohlížejí a v případě nedodržení, ji budou s řidiči ihned na místě řešit.  

Doporučujeme řidičům nákladních vozidel, aby k přejezdu do SRN využívali i hraniční přechod Vojtanov (CZE) – Schönberg (DEU), kde se v současné době kolony netvoří. 

por. Bc. Zuzana Týřová
14. 4. 2020

Od ‪14. dubna 2020 od 00:00‬ hodin s účinností usnesení vlády ČR dochází k úpravě režimu na hranicích. Občané mohou v nezbytných a jasně odůvodněných případech vycestovat do zahraničí. Usnesení vlády upravuje vstup občanů do Česka a karanténní opatření. Hranice nadále zůstávají uzavřené a stále platí zákaz vstupu cizinců na naše území včetně přerušení vydávání víz. Sjednoceny jsou také pravidla pro pendlery na všech hranicích. Nově bude umožněno vycestovat všem občanům České republiky, a to buď na dobu kratší než 24 hodin bez nutnosti karantény po návratu, nebo na delší dobu s nutností karantény. Možnost vycestovat bude jen v nezbytných, odůvodněných a doložených případech.

Více informací naleznete na internetových stránkách Ministerstva vnitra - https://www.mvcr.cz/clanek/upravujeme-rezim-na-hranicich-po-velikonocich-se-mj-rozsiri-moznosti-vycestovat-do-zahranici.aspx

V souvislosti s tímto usnesením vlády dochází ke změnám ve způsobu kontrol na hraničních přechodech v Karlovarském kraji, a to:

Pomezí nad Ohří (CZE) – Schirnding (DEU), Vojtanov (CZE) – Schönberg (DEU) a Boží Dar (CZE) – Oberwiesenthal (DEU).

Policisté budou nově na těchto průjezdných hraničních přechodech kontrolovat a evidovat při výjezdu i návratu všechny osoby. Upozorňujeme řidiče, kteří se chystají přejíždět tyto hraniční přechody, že vzhledem ke změnám ve způsobu kontrol, se zde mohou hlavně v ranních hodinách tvořit kolony.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
13. 4. 2020

vytisknout  e-mailem