Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zloděj kabelek dopaden

KARLOVARSKO – Hrozí mu až dvouletý trest.  

Ze spáchání přečinu krádeže je podezřelý 18letý mladík z Karlových Varů, který si za své neuvážené jednání převzal od karlovarských kriminalistů písemné sdělení. Takového jednání se měl dopustit celkem ve dvou případech, kdy:
 
  • Dne 17. 1. 2014 krátce po sedmé hodině ranní měl v Karlových Varech v Sadové ulici využít nepozornosti poškozené 60leté ženy, ke které měl přistoupit zezadu a vytrhnout jí z ruky koženou kabelku, ve které měla mít rukavice a svazek klíčů. Z místa poté utekl do nedalekého křovinatého porostu, kde měl kabelku prohledat a i s obsahem odhodit. Majitelce tak způsobil škodu odhadnutou na částku kolem 3 tisíc korun.
  • Dne 20. 1. 2014 kolem deváté hodiny večer, v Karlových Varech – Staré Roli, na pěší stezce, měl zezadu přistoupit k poškozené ženě, která nesla v ruce dámskou kabelku. Podezřelý mladík měl uchopit oběma rukama popruhy kabelky, prudce trhnout a využít tak momentu překvapení majitelky,   které kabelku vzal a z místa utekl. Při útěku měl kabelku prohledat a ponechat si peněženku s penězi, mobilní telefon a cigarety. Peníze si tak měl ponechat pro svoji vlastní potřebu a mobilní telefon prodat neznámé osobě. Zbytek věcí měl při útěku odhodit. Poškozené majitelce tak způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 4 tisíce korun.
 V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
6. 2. 2014

vytisknout  e-mailem