Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Výtržník napadl policistu

CHEBSKO – Během svého řádění poničil několik automobilů. 

Pětadvacetiletý muž z Chebu měl v neděli 20. 1. 2019 velmi krušnou noc. Nejdříve měl poblíž chebské ulice Malé náměstí poničit skleněnou výplň na pátých dveřích u zaparkovaného vozidla značky Škoda. Tím ale jeho řádění neskončilo, protože poté měl v ulicích Chebu řídit osobní automobil značky Volkswagen. V ulici Dvořákova zřejmě nezvládl řízení a poničil zaparkované vozidlo značky Škoda. To ale vůbec neřešil a pokračoval v jízdě. S vozidlem měl přejet do protisměru a o několik metrů dále narazit do zaparkovaného vozidla značky Peugeot. To už na místě byla policejní hlídka z obvodního oddělení Cheb – město, která po prvotních úkonech muže vyzvala, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. To ale odmítl, a proto byl policisty eskortován na obvodní oddělení.

Během převozu byl ale zajištěný muž velmi agresivní. Nejdříve měl policistům ve vozidle vulgárně nadávat a poté jim vyhrožovat. Následně se měl ohnat po policistovi, který seděl po jeho levém boku. Toho měl několikrát udeřit rukama, na kterých měl pouta. Dalším útokům policista zabránil pomocí donucovacích prostředků.

Na obvodním oddělení se pětadvacetiletý muž orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu podrobil. Tři dechové zkoušky ukázaly hodnoty 1,99, 1,72 a 1,84 promile. Zadržený muž byl také vyzván, aby se podrobil odběru biologického materiálu, to ale odmítl.

Kriminalisté následně zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci, výtržnictví, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobně. Také byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby, který ale státní zástupce neakceptoval.

V případě prokázání viny hrozí muži, který během svého nočního řádění způsobil škodu přes 17 tisíc korun, trest odnětí svobody až na čtyři roky.

prap. Jakub Kopřiva
22. 1. 2019

vytisknout  e-mailem