Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vydírání a nebezpečné vyhrožování

CHEBSKO – Muž skončil ve vazbě. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 36letého muže ze Stříbra, kterého obvinili ze spáchání přečinů Vydírání, Nebezpečné vyhrožování a Výtržnictví.

Toho se měl dopustit na začátku března 2019 v Mariánských Lázních. Před místním barem měl požadovat po muži, se kterým se v baru setkal, aby mu sehnal drogu marihuanu. Dále po něm měl požadovat, aby ho u sebe nechal přespat, vypral mu oblečení a dal něco k jídlu. Měl mu i vyhrožovat smrtí, pokud to neudělá. Muž ho ze strachu vzal k sobě domů. O tři dny později opět v Mariánských Lázních se měl na místě veřejnosti přístupném před kavárnou pohybovat s nožem v ruce. Několikrát měl pohlédnout dovnitř přes výlohu, kde seděla jeho známá s jiným mužem a gestem s nožem v ruce naznačovat řez pod krkem. Když muž vyběhl ven z kavárny, dal se obviněný na útěk. Nedošlo zde k žádné fyzické újmě. Obviněný se takového jednání dopustil i přesto, že byl Rozsudkem Okresního soudu v Chebu za přečin Výtržnictví odsouzen.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který jej akceptoval a soudce během nedělního odpoledne poslal obviněného muže do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
11. 3. 2019

vytisknout  e-mailem