Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupali se do nápojového automatu

KARLOVARSKO – Odcizili z něj hotovost i téměř 90 nápojů. 

Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinů Krádež a Poškození cizí věci spáchaných formou spolupachatelství třem mužům ve věku 31, 33 a 66 let.

Trestných činů se měli muži dopustit dne 1. ledna 2018 v odpoledních hodinách v Karlových Varech v jednom z obchodních domů. Zde ve vestibulu poškodili přední skleněnou výplň automatu a odcizili z něj 86 kusů nealkoholických nápojů, které vyskládali do nákupního vozíku. Poté ještě poškodili mincovník automatu, ze kterého odcizili finanční hotovost. Z obchodního domu i s vozíkem plným nápojů odešli. Policisté je však před nedalekým bistrem zadrželi a muže umístili do policejní cely.

Celková škoda, která vznikla jak poškozením nápojového automatu, tak na odcizených nápojích, dle poškozené společnosti převyšuje 25 000 korun. 

Trestných činů se 31 a 66 letí muži dopustili i přesto, že za takové činy byli v posledních třech letech odsouzeni nebo potrestáni. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až tři roky a 33 letému muži trest odnětí svobody až dva roky.

Dne 2. ledna 2018 byli muži propuštěni ze zadržení a jsou vyšetřováni na svobodě. Od policistů si navíc 31 letý muž vyslechl i sdělení podezření z přečinu Krádež pro skutek ze dne 9. listopadu 2017, kterého se dopustil v jedné z prodejen v Karlových Varech krádeží zboží za necelých 500 korun.

prap. Bc. Daniel Dvořák
3. 1. 2018

vytisknout  e-mailem