Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendová akce

KARLOVARSKO – Policisté se zaměřili na restaurace, zahrádky a chaty. 

Policisté z Nejdku, Perninku, Nové Role, Karlových Varů a Ostrova uskutečnili o víkendu další z bezpečnostních akcí, zaměřenou zejména na kontrolu restauračních zařízení, heren, zahrádkářských a chatových oblastí a jejich okolí.

Policisté se rozdělili do několika skupin, které se při akci zaměřili, na dodržování dopravního značení ve stanovených chatových a zahrádkářských lokalitách, kontroly garáží ve městě, zákaz řízení motorových vozidel pod vlivem návykových látek, zákaz řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění, pátrání po věcech pocházející z trestné činnosti, včetně vozidel, pátrání po osobách, zbraních, střelivu, výbušninách, drogách a jiných psychotropních látkách.
 
Hlídky z Ostrova společně se strážníky se zaměřili zejména na restaurační zařízení, kde kontrolovaly dodržování zákazu podávání alkoholických a tabákových výrobků mladistvým a kontrolovaly hráče v hernách. K jejich milému překvapení zde nezjistili žádné pochybení ze strany provozovatelů restauračních zařízení a heren. Poté společně se psovodem MP Ostrov a psovodem Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zaměřili na chatové a zahrádkářské kolonie. 
 
V chatových a zahrádkářských koloniích policisté zkontrolovali celkem tisícovku chat a zahrádek. Při kontrolách nevynechali ani místa, kde se zdržují nebo přespávají bezdomovci. Ve městech pak hlídky zkontrolovali několik desítek heren a restauračních zařízení.
 
Při akci policisté zkontrolovali necelé dvě stovky osob a ve dvou případech naměřili u řidičů alkohol v dechu. U jednoho z řidičů, byla zkouškou naměřena hodnota 1,38 ‰ alkoholu. Jejich jednání policisté šetří pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V jedenácti případech pak zjistili přestupky, ty ve třech případech oznámili na příslušný správní orgán a v osmi případech pak řidičům uložili blokovou pokutu. V průběhu akce také vypátrali a následně zadrželi dvě celostátně hledané osoby.
 
Podobné akce  se v minulých letech velmi osvědčily, proto budou pokračovat i v budoucnosti. Majitelé chat si cenili především toho, že policisté provádějí tyto akce a zvyšují tím bezpečnost v místech, kde dochází k vloupáním do chat a k nedodržování dopravního značení.
 
por. Ing. Pavel Valenta
27.1.2014
Odkazy do noveho okna

Víkendové kontroly

Víkendové kontroly 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem