Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vánoční svátky pohledem policie

KARLOVARSKÝ KRAJ – DODATEK - Služba ve dne v noci.  

Zhruba 600 policistů karlovarské policie trávilo Štědrý den či Boží hod ve službě. Policisté obvodních oddělení střežili bezpečí občanů a jejich majetek, dopravní policisté dohlíželi nad bezpečností silničního provozu, kriminalisté řešili nápad trestné činnosti, policisté cizinecké policie prováděli kontroly na hraničních přechodech se SRN a operační důstojníci zajišťovali kontakt s veřejností a rychlost zásahů motorizovaných hlídek na volání občanů o pomoc.

Policisté zajišťovali o vánočních svátcích zvýšený výkon služby vzhledem k přijatému bezpečnostnímu opatření na základě událostí, které se staly před Vánocemi v zahraničí.

Zákazníci obchodních center, vánočních trhů či kulturních akcí mohli zaznamenat zvýšený výskyt policistů v těchto místech, kde je soustředění většího počtu obyvatel. Fakt, že některé policejní hlídky byly vyzbrojeny dlouhými zbraněmi, by neměl být důvodem pro znepokojení, policisté jen musí být připraveni eliminovat jakéhokoliv pachatele, který by chtěl občany ohrozit.

Na Štědrý den a Boží hod vyjely policejní hlídky na 160 zákroků na žádost občanů, z toho v 18 případech šlo o dopravní nehody. Celkem bylo spácháno 10 trestných činů, mezi nimi například několik vloupání do objektů, do rodinných domů nebo bytů, vloupání do vozidla, krádež peněženky v obchodě nebo poškození vozidel neznámým pachatelem, a to posprejováním nebo poškozením laku vozidla.

Během Vánoc se dokonce neznámý pachatel v noci 24. 12. na 25. 12. v Mariánských Lázních vloupal do kostela a odcizil odtud finanční hotovost.

nprap. Kateřina Krejčí
26. 12. 2016

DODATEK:
Během druhého svátku vánočního policisté vyjížděli na dalších 83 zákroků na žádost občanů, kdy v 11 případech se jednalo o dopravní nehody. Došlo k 6 trestným činům, například ke krádeži osobního vozidla, k poškození laku vozidla nebo posprejování odstaveného kolejového vozidla.

O druhém vánočním svátku policisté řešili i řidiče, který řídil vozidlo pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce nadýchal téměř dvě promile alkoholu.

nprap. Kateřina Krejčí
27. 12. 2016

 

vytisknout  e-mailem