Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Tři případy krádeží

KARLOVARSKO – Krást se nevyplácí. 

Během víkendu objasnili policisté z Karlovarska další tři případy krádeží. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 40letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu Krádež. Té se měl dopustit na konci srpna roku 2018 v Karlových Varech na místní benzinové čerpací stanici. V úmyslu získat neoprávněný majetkový prospěch si přisvojil více jak 1300 litrů motorové nafty. Tu natankoval v několika případech do plastových barelů a úhradu zaplatil svěřenou tankovací kartou svého zaměstnavatele. Tankovací kartu měl využívat pouze k tankování pohonných hmot do svěřeného motorového vozidla. Společnosti tak způsobil škodu kolem 44 tisíc korun. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

Za stejný přečin Krádež sdělili podezření ze spáchání tohoto činu i policisté z obvodního oddělení v Karlových Varech – Rybáře 29letému muži z Chebska. Té se měl dopustit nejméně ve čtyřech případech v různých obchodech v Karlových Varech. Z těch měl odcizit různé zboží jako např. několik zubních kartáčků, elektronické kartáčky nebo holicí strojky. Svým jednáním způsobil škodu kolem 10 tisíc korun. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl Rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech za stejný trestný čin odsouzen. Teď mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody, pokud se prokáže jeho vina.

Karlovarští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu Krádež 42letému místnímu muži. Ten měl v neděli dne 10. března 2019 odcizit z drogerie v obchodním domě v Karlových Varech dva parfémy. Ani on nekradl poprvé, a tak mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť se stejného trestného činu dopustil v posledních třech letech opakovaně.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
11. 3. 2019

vytisknout  e-mailem