Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Své matce vyhrožoval zabitím

CHEBSKO – Policisté agresivního muže zadrželi. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Františkových Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinů vydírání, nebezpečného vyhrožování a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ten měl dne 19. 6. 2019 v odpoledních hodinách v záchvatu vzteku poničit zařízení bytové jednotky ve Františkových Lázních, kde žije jeho šestapadesátiletá matka. Nejdříve měl poškodit nábytek, dveře či drobnou elektroniku a poté měl své matce vzít kabelku. Z té si měl vzít její platební kartu a zároveň ji vyhrožovat, že pokud mu nedá finanční prostředky, tak ji poničí celý byt. Pětatřicetiletý muž poté bytovou jednotku opustil a zamířil do nedalekého bankomatu, kde si měl z odcizené karty vybrat peníze. Následně se ale do bytu své matky měl muž vrátit. Znovu po ní měl požadovat, aby mu dala další finanční prostředky. Poté ji měl vzít mobilní telefon a ten po uskutečnění hovoru poničit hozením o podlahu. Tím ale jeho řádění neskončilo, protože se znovu dožadoval finančních prostředků, které mu nakonec žena ze strachu o svůj život vydala. Muž byt opustil a žena okamžitě přivolala policejní hlídku.

Policisté muže po několika hodinách zadrželi. Po provedených úkonech kriminalisté státnímu zástupci podali návrh na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže poté poslal soudce do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
25. 6. 2019

vytisknout  e-mailem