Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

SPEED MARATHON 2023

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté zjistili 160 dopravních přestupků. 

V pátek dne 21. května 2023 proběhla na území Karlovarského kraje celoevropská dopravně bezpečnostní akce pořádaná organizací ROADPOL s názvem SPEED MARATHON. Akce byla zaměřena na kontrolu dodržování stanovených rychlostních limitů, kdy cílem je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích. Do akce byla zapojena také široká veřejnost, která měla možnost policii navrhnout místa k měření rychlosti, jenž považuje za riziková, a to prostřednictvím webového portálu https://www.bezpecnecesty.cz/cz/dopravni-informace-mapy/speedmarathon. Návrhy policisté v Karlovarském kraji vyhodnotili a následně vybrali stanoviště, která jsou pro zastavení a následnou kontrolu bezpečná. Policisté vybrali celkem 58 míst.  

V letošním roce bylo do dopravně bezpečností akce zapojeno téměř tři desítky policistů, kteří měřili rychlost jak stacionárními radary, tak i radary umístěnými ve služebních vozidlech. Během celého dne policisté zkontrolovali celkem 307 vozidel a zjistili 160 přestupků. Přesto, že veřejnost byla předem informována o této akci a také o konkrétních stanovištích, překročilo nejvyšší povolenou rychlost celkem 128 řidičů. Mezi další zjištěné přestupky patřilo například nepoužití bezpečnostního pásu, nevyhovující technický stav nebo držení mobilního zařízení při jízdě. Přestupek uložením pokuty příkazem na místě vyřešili policisté v 146 případech, 14 porušení policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. 

Hlavním cílem dopravně bezpečností akce bylo upozornit na rizika, která nedodržování rychlosti přináší. Tento přestupek patří mezi druhou nejčastější příčinu dopravních nehod v Karlovarském kraji.

Policisté v Karlovarském kraji se budou i nadále věnovat dodržování stanovených rychlostních limitů během výkonu služby, ale i při speciálně vyhlášených akcích.

por. Mgr. Soňa Podlahová
24. 5. 2023
 

Odkazy do noveho okna

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

Speed Marathon

Speed Marathon 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem