Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili v zákazu řízení

KARLOVARSKÝ KRAJ – Jeden z řidičů měl navíc pozitivní test na drogy. 

Šestatřicetiletý muž z Karlových Varů měl na konci měsíce ledna letošního roku řídit v ulicích lázeňského města osobní automobil značky Škoda. V ulici Studentská byl zastaven policejní hlídkou, která při silniční kontrole v evidencích zjistila, že muž má Okresním soudem v Karlových Varech vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel do června roku 2020.

Podobně dopadl také osmačtyřicetiletý muž v Aši. Toho také zastavila policejní hlídka na konci listopadu a i v tomto případě policisté zjistili, že řidič má Okresním soudem v Chomutově vysloven zákaz činnosti spočívající v řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2024. Muž byl navíc policisty vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobil a jeho výsledek byl pozitivní na látku metamphetamin.

Oba řidiče policisté zadrželi a převezli na obvodní oddělení k provedení potřebných úkonů. Následně jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Jakub Kopřiva
28. 2. 2019

vytisknout  e-mailem