Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili se zákazem

SOKOLOVSKO – Hrozí jim až 2 roky vězení. 

Policisté z obvodního oddělení v Kynšperku nad Ohří sdělili podezření 21letému muži ze Sokolovska ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Podezřelý muž měl koncem června 2019 řídit osobní motorové vozidlo značky Audi. Ve večerních hodinách měl řidič jet v Kynšperku nad Ohří ve směru od ulice Sokolovská směrem k obci Libavské Údolí. Během jeho cesty byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Policisté zjistili, že řidiči byl Městským úřadem v Sokolově vyslovený zákaz řízení pro všechny skupiny. Další jízdu mu policisté zakázali. Za uvedený přečin hrozí 21letému muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 2 roky.

Podobný případ řešili 6. srpna 2019 policisté z obvodního oddělení v Chodově. Ti sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 29letému muži ze Sokolovska.

Ten měl během dopoledních hodin řídit vozidlo značky Lancia v Chodově v části obce Stará Chodovská. Podezřelý byl v této části zastaven policejní hlídkou. Ta během kontroly zjistila, že řidič vozidla řídí i přesto, že mu Okresní soud v Sokolově uložil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. I v tomto případě policisté řidiči další jízdu zakázali. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 2 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
7. 8. 2019

vytisknout  e-mailem