Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řidič se plně nevěnoval řízení

KARLOVARSKO – Způsobená škoda je kolem 100 tisíc korun. 

V úterý 6. srpna 2019 kolem 17:00 hodin řídil 37letý muž osobní motorové vozidlo značky Nissan s přívěsem, a to po silnici I/6 ve směru od Karlových Varů směrem na Prahu. Přibližně 300 metrů za křižovatkou na Žlutice se řidič plně nevěnoval řízení, a to zřejmě z důvodu mikrospánku. Po zjištění, že s vozidlem vjel na pravou krajnici a částečně mimo komunikaci, se snažil vrátit zpět. Přívěsem však narazil do svodidel, což vozidlo rozhodilo a následně vjel vpravo mimo silnici. Nárazem se uvolnil náklad z přívěsu, část odlétla a narazila do přední části protijedoucího nákladního automobilu.

Alkohol byl u řidičů vyloučen orientační dechovou zkouškou. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Způsobená škoda na poškozených svodidlech a vozidel je předběžně odhadnuta na částku kolem 100 tisíc korun. Policisté nadále tuto dopravní nehodu prošetřují.

Prevence:
Mikrospánek trvá 3 až 15 sekund, během nichž člověk nevnímá žádné vnější podněty, jako jsou zvuky nebo vizuální vjemy. Mnoho řidičů usuzuje, že nástup mikrospánku dokážou poznat, zvládnout ho bez problému a předcházející příznaky je neodradí od pokračování v jízdě. Řidiči by měli usedat za volant odpočatí, zajistit si dostatečný přísun tekutin, dělat pravidelné přestávky a dle možností při delší trase se v řízení střídat. Pokud začne přicházet únava, je dobré včas zastavit, odpočinout si, pořádně se protáhnout nebo se projít.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
7. 8. 2019

Odkazy do noveho okna

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem