Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pod vlivem alkoholu a bez řidičského oprávnění

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nyní jim hrozí až tříletý pobyt ve vězení. 

Dne 1. října 2019 během večerních hodin mělo dojít v obci Stříbrná na silnici třetí třídy č. 21012 k dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla značky Škoda svou jízdu zřejmě nepřizpůsobil technickému stavu komunikace, povětrnostním podmínkám, vlastnostem vozidla a zejména svým schopnostem. Muž dostal při průjezdu pravotočivou zatáčkou s vozidlem smyk, který se mu už nepodařilo vyrovnat. Následně narazil zadní částí automobilu do stromu. Na místo přijela policejní hlídka policistů z obvodního oddělení Kraslice, kteří s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol. Ta vyšla pozitivně s naměřenou nejvyšší hodnotou 1,75 promile alkoholu. Policisté během šetření dopravní nehody dále zjistili, že 24letý muž není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a spolujezdce. Spolujezdec byl z místa nehody převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Způsobená celková škoda je předběžně vyčíslená na částku kolem 30 tisíc korun.

Posilněn alkoholem měl usednout za volant svého automobilu značky Audi také 36letý muž z Karlových Varů. Ten měl dne 12. října letošního roku jet po ulici Šmeralova v Karlových Varech. Zde se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a narazil do zaparkovaného vozu. To bylo vlivem nárazu odraženo vpřed do dalšího automobilu. Po příjezdu policejní hlídky se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kdy nejvyšší naměřená hodnota byla 2,43 promile alkoholu.  Následnou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu. Svým jednáním způsobil škodu, která je předběžně odhadnuta na částku kolem 140 tisíc korun.

Oba dva řidiči si od policistů vyslechli podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
19. 11. 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem