Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně kradli

SOKOLOVSKO – Způsobili škodu nejméně 38 000 korun. 

Sokolovští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody ve formě spolupachatelství 21leté ženě ze Sokolovska a 31letému cizinci, kteří se tohoto jednání dopustili opakovaně.
 
Na konci loňského roku si měla podezřelá žena na veřejném parkovišti v Kynšperku nad Ohří na ulici Sokolovská, všimnout odložené kabely na zadním sedadle zaparkovaného vozidla značky Mercedes. Podezřelý cizinec měl rozbít okno vozidla a následně kabelu odcizit, kterou měli společně prohledat a poté odhodit. 
 
Na začátku ledna letošního roku měli ve stejném městě po naplánování, vniknout na pozemek domu na ulici Sokolovská. Podezřelý cizinec měl násilím překonat plastové okno, vniknout do domu a z něho odcizit skřínku sloužící jako trezor. V té se měli nacházet šperky, svazek klíčů, různé tiskopisy a doklady. Z té si měli ponechat cennosti a zbylé věci odhodit v nedalekém lesíku.
 
Svým jednáním způsobili majitelům škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 38 000 korun. V případě prokázání viny jim tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
prap. Kateřina Krejčí
nprap. Zuzana Týřová
7. 2. 2014

vytisknout  e-mailem