Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Neunesl rozchod

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté zachránili ženu. 

Vrchní komisař krajského odboru obecné kriminality zahájil trestní stíhání padesátiletého muže ze Sokolovska, který je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a zločinu vydírání.
 
Celý případ začal v ranních hodinách dne 14.10.2013, kdy měl muž při odjezdu z místa bydliště šestatřicetileté bývalé přítelkyně ohrožovat krátkou střelnou zbraní policistu, který v té době nebyl ve službě, ale reagoval na ženino volání o pomoc a snažil se muže odzbrojit, zabránit mu v odjezdu a zachránit ženu. Policistovi se podařilo krátkou střelnou zbraň zajistit, avšak padesátiletý podezřelý muž z místa činu odjel i s nedobrovolně zadržovanou bývalou přítelkyní, kterou předtím fyzicky napadl před domem několika ranami rukou a pak ji zatlačil do svého osobního motorového vozidla Škoda a odjel s ní do lesního prostoru mezi obcemi Krajková a Hřebeny. Zde jí s úmyslem usmrtit znehybnil a polil ji i sebe těkavou látkou, která oběma způsobila popáleniny těla, s nimiž byli převezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.
 
Policisté okamžitě vyhlásili cestou operačního střediska pátrání po vozidle, ženě a podezřelém muži.  Při rozsáhlé pátrací bylo vozidlo nalezeno ve špatně přístupném lesním porostu mezi obcemi Krajková a Hřebeny a v něm se nacházeli žena i podezřelý muž v bezvědomí. Policisté oba vyprostili z vozidla a poskytli jim základní lékařskou pomoc a přemístili je na místo přístupné vozidlům zdravotnické záchranné služby. Celá pátrací akce netrvala déle než 3 hodiny a to ženě zachránilo život. Podezřelý muž byl zadržen na místě činu, bylo proti němu zahájeno trestní stíhání a bude podán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby. Soudce návrh akceptoval a obviněného muže vzal do vazby.
 
Policejní video
 
por. Ing. Pavel Valenta
15.10. 2013

vytisknout  e-mailem