Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Násilím se zmocnil cizí věci

CHEBSKO – Hrozí mu až desetileté vězení. 

Obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupeže si o víkendu od kriminalistů z druhého oddělení obecné kriminality v Chebu převzal teprve osmnáctiletý muž z Tachova. Ten měl v Aši na ulici přepadnout a okrást místního čtyřiačtyřicetiletého muže.

V pátek dne 20. března kolem osmé hodiny večerní přistoupil zezadu k poškozenému muži, kterého měl bez jakéhokoliv předchozího kontaktu povalit na zem a snažit se mu vytáhnout z kapsy kalhot jeho peněženku. Po chvíli se mu to podařilo, ale napadený muž mu jí ihned vytrhl z rukou. Obviněný si následně všiml, že poškozenému muži při jeho útoku vypadl z ruky mobilní telefon. Na nic nečekal a využil své chvíle. Telefon zvedl a poté s ním z místa incidentu utekl pryč. Okradený muž ihned věc oznámil na policii. Díky rychlé a skvělé spolupráci policistů z obvodního oddělení Aš a chebských kriminalistů byl útočník vypátrán a následně zadržen. Poškozenému muži způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten jej akceptoval a soudce během dnešního dopoledne poslal obviněného muže do vazební věznice.

video zde

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Eva Valtová
23. 3. 2020

vytisknout  e-mailem