Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Napadl svého souseda

KARLOVARSKO – Ten musel vyhledat lékařské ošetření. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinu ublížení na zdraví. 

Obviněný muž měl ve druhé polovině srpna letošního roku v jedné menší obci na Karlovarsku slavit svatební den. Při oslavách ho měl zahlédnout padesátiletý soused, který mu přišel pogratulovat a popřát hodně štěstí. Poté, co obviněnému muži popřál, si šel sednout na lavičku před svůj dům. Tam za ním měl po chvíli jednatřicetiletý muž přijít s lahví alkoholu, přičemž svému sousedovi sdělil, že si musí připít, s čímž souhlasili. Po přípitku si měli muži chvíli povídat. Když se začalo stmívat, odešel padesátiletý muž do svého domu, kde se v obývacím pokoji díval na televizi. Krátce po třiadvacáté hodině zaslechl, jak se otevřeli dveře do jeho domu. Vstal a mezi dveřmi uviděl svého jednatřicetiletého známého. Ten ho po krátké slovní rozepři kvůli osobním sporům fyzicky napadl. Měl ho chytit pod krkem a udeřit ho pěstí do oblasti hlavy. Poté měl z domu svého souseda odejít.

Kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu musel padesátiletý muž o několik dní později vyhledat lékařské ošetření. Musel podstoupit operační zákrok a byla mu vystavena pracovní neschopnost. 

V případě prokázání viny hrozí jednatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky. 

nprap. Jan Bílek
6.12.2022

vytisknout  e-mailem