Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Mezinárodní filmový festival

KARLOVY VARY - Policisté na 48. MFF od 29.06. do 06.07.2013. 

Karlovarští policisté již pátým rokem zajišťovali Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Jako každým rokem, byl v této době ze strany policie zvýšen výkon služby. Do ulic se opět vrátilo Mobilní společné centrum policistů a strážníků, na které se v průběhu festivalu obraceli návštěvníci festivalu se svými dotazy a prosbami. Vozidlo bylo k dispozici každý den od 10:00 do 19:00 hodin, a to na třech různých stanovištích.
 
V průběhu festivalu odpovídali policisté stovkám lidí na jejich dotazy nebo jim pomáhali s vyřešením problémů. Nejčastější dotazy návštěvníků byly na bankomaty, autobusová a vlaková nádraží, hotely nebo lázeňské domy. Společně s policisty jezdil v mobilním centru také tlumočník, který odpovídal návštěvníkům 48. MFF v německém, anglickém a ruském jazyce.
 
V průběhu festivalu policisté pak v několika desítkách případů pomáhali návštěvníkům, kteří se chystali na cestu domů, aby za volant neusedli pod vlivem alkoholu. Při orientačních dechových zkouškách zjišťovali množství alkoholu. Policisté v mobilním centru také jako každý rok nezapomněli na čtyřnohý doprovod návštěvníků. Pro tyto návštěvníky měli policisté připravenou čerstvou vodu, aby měli možnost se osvěžit.
 
Pozitivní zpětné vazby se dostávalo policistům při provádění orientační dechové zkoušky. V jednom případě si přišla dýchnout celá skupinka mladých mužů z Prahy, kteří se chystali na cestu autem. Jeden z nich pak pochválil policistům a strážníkům tuto službu slovy: „To je super, že se to dělá …“.
 
Oproti minulým letům zaznamenali policisté nárůst případů výtržnictví spojených s požitím alkoholu, a to v pěti případech. V osmnácti případech evidují oznámení týkající se krádeží elektroniky. Toto je dáno zejména tím, že oproti minulým festivalům, více návštěvníci využívají chytré mobilní telefony, notebooky a tablety, na které si nedávají dostatečný pozor a ponechávají je odložené bez dozoru.
 
 
por. Ing. Pavel Valenta
nprap. Mgr. Kateřina Bohmová
06.07.2013

vytisknout  e-mailem