Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté zadrželi dealery drog

CHEBSKO – Nyní jim hrozí až desetileté vězení. 

Chebští detektivové z týmu TOXI v součinnosti se Zásahovou jednotkou z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zadrželi bezprostředně po varu tři muže z Chebska, Sokolovska a Tachovska ve věku 47, 46 a 47 let.

Trojice mužů totiž měla minimálně od poloviny roku 2018 do dubna letošního roku vyrábět drogu pervitin. Drogu měli vyrábět pro vlastní potřebu a za účelem další distribuce. Šestačtyřicetiletý muž ze Sokolovska měl drogu pervitin prodávat několika lidem nebo bezplatně poskytovat za uskladnění komponentů sloužících k výrobě pervitinu.

Bezprostředně po zadržení pachatelů a provedených domovních prohlídkách policisté zajistili kompletní varnu s komponenty a chemikáliemi sloužící k výrobě drog. Zajištěny byly také desítky gramů krystalické látky pervitin.

Chebští kriminalisté následně zahájili trestní stíhání všech tří mužů, které obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Byl podán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí dvou šestačtyřicetiletých obviněných do vazby. U obviněného muže ze Sokolovska státní zástupce podnět akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice. Obviněný muž z Tachovska byl na základě rozhodnutí soudce propuštěn ze zadržení.

Oběma stejně starým obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let, jelikož byli za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzeni. Sedmačtyřicetiletému muži z Mariánských Lázní hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět.

nprap. Jakub Kopřiva
12. 4. 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem