Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté odhalili padělatele bankovek

KARLOVARSKÝ KRAJ – Zajistili 45 padělků 50 Euro. 

Policisté Karlovarského kraje zadrželi v úterý dne 7. 10. 2014 dva občany SRN, kteří se snažili na tržnici Svatý Kříž u Chebu udat do oběhu desítky velmi zdařilých padělků Euro bankovek.
 
Cizinci ve věku 18 a 21 let se pokusili nejméně v 17 případech při koupi zboží zaplatit padělanými bankovkami v nominální hodnotě 50 Euro. Padělky byly velmi zdařilé a od originálu těžko rozpoznatelné, což je jeden z důvodů, proč byly použity v tolika případech.
 
Krajští kriminalisté zahájili proti oběma cizincům trestní stíhání pro podezření ze spáchání zločinu Padělání a pozměnění peněz. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Na rozhodnutí si počkají v policejních celách. V případě prokázání viny tak hrozí oběma obviněným cizincům až osmiletý trest odnětí svobody.
 
V současné době kriminalisté prošetřují další možné případy, kde mohly být padělané bankovky použity. Na základě provedeného vyšetřování byli požádáni o spolupráci kriminalisté ze Spolkových zemí Oberfranken a Baden-Württemberg, kteří při domovních prohlídkách na území Německa zajistili další padělané bankovky a důkazy svědčící o rozsáhlosti trestné činnosti obviněných.
 
nprap. Zuzana Týřová
nprap. Kateřina Krejčí
9. 10. 2014
Odkazy do noveho okna

Padělané a zajištěné bankovky.

Padělané a zajištěné bankovky. 

Detailní náhled

Padělané bankovky.

Padělané bankovky. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem