Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl v rodinných domech

SOKOLOVSKO – Muž se vloupal do dvou rodinných domů. 

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání třicetiletého muže, kterého obvinili z přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečiny porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Muž si měl nejdříve v obci Loket vybrat rodinný dům, do kterého měl násilím vniknout přes balkónové dveře. Když pak poškodil další dveře v domě, měl odcizit šperky a finanční hotovost ve výši téměř 12 tisíc korun. O pár dní později si měl však vybrat ještě jeden rodinný dům ve stejné obci. Do něj se měl dostat obdobným způsobem jako v prvním případě. Z domu pak měl odcizit notebook, tablet nebo finanční hotovost. Svým jednáním měl způsobit škodu v celkové výši téměř 100 tisíc korun. Třicetiletý muž není pro policii žádným nováčkem. Již v minulosti byl za obdobný skutek odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.

Policistům se muže podařilo ztotožnit díky skvělé operativní činnosti a následně zadržet po předchozím souhlasu státního zástupce. V současné době je zmíněný muž v policejní cele a policisté v nejbližší době podají státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži z Chomutovska až pětiletý trest odnětí svobody.

prap. Bc. Michal Žáček
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
13. 2. 2018

vytisknout  e-mailem