Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopustil se podvodu

KARLOVARSKO – Nechal si vyplatit zálohy na výrobu oken, které si ponechal.  

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 30 letého místního muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu podvodu.

Toho se měl dopustit tím, že v červnu úmyslně s cílem vylákat finanční prostředky, vystupoval jako technik společnosti, přičemž nabídl zákazníkovi výrobu a dodávku 4 kusů plastových oken. Poté zpracoval cenovou nabídku a uzavřel se zákazníkem smlouvu o dílo na výrobu a dodávku požadovaných oken za celkovou cenu necelých 30 tisíc korun. Aniž by objednávku a cenovou nabídku u svého zaměstnavatele zaregistroval a předal ke zpracování a realizaci, předstíral, že je třeba uhradit zálohu, a to ve výši 20 tisíc korun. Tu od poškozeného zákazníka vybral a použil pro vlastní potřebu.

Téměř stejným způsobem vylákal z jiného zákazníka zálohu 50 tisíc korun. Tomu nabídl výrobu a dodávku 10 plastových oken za cenu kolem 90 tisíc korun. Celkem si tak podvodným jednáním přilepšil o 70 tisíc korun, které použil pro vlastní potřebu. Za způsobenou větší škodu mu tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová
7. 12. 2016

vytisknout  e-mailem