Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce Y

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté řešili překročení rychlosti i alkohol za volantem. 

V pátek 7. června letošního roku proběhla v celém Karlovarském kraji celorepubliková bezpečnostní akce. Policisté se zaměřili především na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek před nebo během jízdy. Kromě toho ale byla bezpečnostní akce zaměřena také na problematiku převozu drog, zbraní, odcizených věcí či nelegální migraci osob.

Do akce se zapojilo celkem 51 policistů, kteří prováděli důkladné kontroly. Celkem bylo zkontrolováno 470 osobních automobilů a policisté zjistili 100 přestupků. Hned v 19 případech policisté řešili překročení povolené rychlosti. I během této akce se našli řidiči, kteří usedli za volant a nebyli připoutáni bezpečnostním pásem. Tento přestupek policisté řešili v 17 případech. Nejčastějším přestupkem byl ovšem nevyhovující technický stav vozidla. Ten policisté řešili v 25 případech. I při této dopravně bezpečnostní akci řešili policisté alkohol za volantem. Jeden z řidičů byl pod vlivem alkoholu a vzhledem k tomu mu byl okamžitě zadržen řidičský průkaz.

Policisté budou i nadále v dopravně bezpečnostních akcích na pozemních komunikacích v celém Karlovarském kraji pokračovat.

nprap. Jakub Kopřiva
14. 6. 2019

vytisknout  e-mailem