Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce TISPOL

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté zkontrolovali 1000 vozidel. 

V sobotu dne 15. prosince 2018 proběhla v odpoledních a večerních hodinách celokrajská dopravně bezpečnostní akce „TISPOL“. Akce byla vyhlášena v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit přetrvávající nekázeň účastníků silničního provozu, počet dopravních nehod a jejich následků na pozemních komunikacích Karlovarského kraje v souvislosti s požíváním alkoholických nápojů a jiných návykových látek ze strany řidičů.

Policisté se zaměřili především na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek řidičů motorových vozidel. Dále se zaměřili na problematiku převozu drog, zbraní, odcizených věcí a nelegální migraci osob a také na dodržování ostatních ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu.

Do akce, která proběhla na celém území Karlovarského kraje, bylo nasazeno devět desítek policistů. Celkem zkontrolovali téměř 1000 vozidel a zjistili 96 přestupků. Z toho 85 vyřešili pokutou a dalších 11 oznámili na příslušný úřad k projednání. Nejčastějšími přestupky byl nevyhovující technický stav vozidel, a to ve 33 případech, nebo ve 12 případech nepoužití bezpečnostních pásů. Policisté zjistili v 5 případech porušení rychlosti, přičemž 4 vyřešili na místě pokutou a 1 oznámili na příslušný úřad. Dále zjistili 3 pachatelé trestné činnosti, z toho 2 řidiče pod vlivem alkoholu a v jednom případě maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
17. 12. 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem