Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bezpečnostní opatření

CHEB - Bezpečná lokalita ve městě Cheb 

     Chebští policisté v rámci noční akce „Bezpečná lokalita“ z pátku 26.2.2010 na sobotu 27.2.2010 provedli další bezpečnostní opatření ke snížení nápadu trestné činnosti ve městě Cheb. Celkem třináct policistů z řad obvodního oddělení Cheb-město, dopravního inspektorátu a ve spolupráci s cizineckou policií i městskými strážníky, se vydalo opět na kontrolu heren a barů ve městě a zaměřili se také na bezpečnost v dopravě. Své kolegy též doprovázel psovod z Karlových Varů se speciálně vycvičeným psem “Emírem“. Akce byla tedy zaměřena na podávání alkoholu osobám mladším osmnácti let, na vyhledávání omamných a psychotropních látek a jedů, na vypátrání hledaných nebo pohřešovaných osob, nebo nalezení věcí pocházející z trestné činnosti a na kontrolu dopravních prostředků.
     V průběhu opatření bylo zkontrolováno 47 osob a osm osob bylo předvedeno k ověření totožnosti. Tentokráte při akci nebyl zjištěn alkohol u mladistvých osob. V jedné z chebských heren policisté zajistili celkem šestnáct plastových přepravek s obsahem zatím neznámé krystalické látky, přičemž při provedení testu látka vykazovala přítomnost metamfetaminu a heroin. Zajištěný materiál bude odeslán k odbornému vyjádření na expertízu. Byla uložena bloková pokuta ve smyslu zákona č. 326/1999Sb. o pobytu cizinců, jeden cizinec neměl v pořádku své doklady.
     Při silničních kontrolách policisté uložili sedm blokových pokut za 2 tisíce korun. Byl zjištěn jeden řidič, kterému byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a přesto řídil osobní vozidlo.
     K dalšímu úspěchu policistů bylo i to, že vypátrali tři osoby, po kterých bylo vyhlášeno pátrání. Na pětapadesátiletou ženu z Chebu bylo vyhlášeno celostátní pátrání, kdy Okresní soud v Chebu vydal na ženu příkaz k zatčení, na druhou dvaatřicetiletou ženu z Chebu vydal okresní soud v Chebu příkaz k dodání do výkonu trestu. Po třetím čtyřiačtyřicetiletém muži z Chebu bylo vyhlášeno pátrání pro podezření ze spáchání trestného činu. Policejní komisař muži hned 27.2.2010 předal usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestné činy týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě, útok na veřejného činitele a trestného činu vydírání podle trestního zákona účinném do 31.12.2009. Muž byl umístěn v policejní cele, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, kdy tento návrh nebyl soudcem akceptován a muž byl dne 28.2.2010 propuštěn na svobodu.
     Na závěr snad jen to, že policisté budou i nadále v podobných akcích pokračovat.


 

vytisknout  e-mailem