Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Alkohol a drogy za volantem

KARLOVARSKÝ KRAJ – Čtyři případy.  

V sobotu a v noci ze soboty na neděli v celém Karlovarském kraji zjistili policisté 4 řidiče pod vlivem alkoholu nebo drog.  
 
Nejvíce nadýchal 19letý řidič motocyklu v Habartově. V sobotu odpoledních hodinách na sebe upoutal svoji jízdou bez helmy pozornost policejní hlídky. Než stihli policisté muže zastavit a zkontrolovat, tak na křižovatce v ulici Okružní zastavil a ze svého motocyklu upadl.  Policisté okamžitě řidič vyzvali ke kontrole. Při opakované dechové zkoušce nadýchal 2,84, 3,16 a 3,27 promile. Navíc se ukázalo, že má mladík platný zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
V neděli v brzkých ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka z Plesné 39letou řidičku osobního vozidla Toyota. Při dechové zkoušce nadýchala 1,40 a 1,28 promile alkoholu.
 
V sobotu před půlnocí zastavili ostrovští policisté v obci Sadov 24letou řidičku Mazdy. Řidička se podrobila testu na přítomnost omamných a návykových látek. Test vyšel pozitivně na amfetamin a canabis.
 
Dopravní policisté 18. ledna před půlnocí kontrolovali v Karlových Varech řidiče Škody Felicia. Po předložení dokladů policista vyzval řidiče, aby se podrobil testu na omamné a psychotropní látky. Test vyšel s pozitivním výsledkem na návykovou látku amfetamin.
 
Všemi případy se policisté nadále zabývají a řidičům byla zakázána další jízda.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
19. ledna 2014

vytisknout  e-mailem