Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Agresor skončil v policejní cele

CHEBSKO – V minulosti byl již za loupež a vydírání odsouzen.  

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 26 letého muže z Mariánských Lázní jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu Vydírání a přečinů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, krádeže a porušování domovní svobody.
 
Takového jednání se měl obviněný muž dopustit na konci září, kdy potkal v Mariánských Lázních 18letého muže, kterému vzal z ruky telefon. Ten když chtěl mobil vrátit, přiblížil se k němu a chtěl ho napadnout. Obviněný poté přišel k mladíkovi domu s tím, že mu onen telefon přišel vrátit. Jelikož mladík nebyl doma, rozhodl se na něj počkat, což mu bylo mladíkovo rodinným příslušníkem nejprve umožněno. Když se po delší dobu poškozený mladík nevracel, nechtěl podezřelý byt opustit, i přesto, že byl opakovaně vyzýván k opuštění bytu. I přes tyto výzvy v něm setrval několik hodin. Po opuštění bytu, když 18letého mladíka potkal, vulgárně mu nadával a vyhrožoval mu likvidací.
 
Na začátku října měl v dalším případě ve večerních hodinách v Mariánských Lázních fyzicky napadnout údery pěstí a poté kopy 29letého muže a vzít mu mobilní telefon a finanční hotovost. Poškozený muž musel poté vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.
 
Svým jednáním způsobil obviněný muž celkovou škodu předběžně odhadnutou na částku necelých 7000 korun. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Prokáže-li se jeho vina, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let.
 
nprap. Kateřina Krejčí
15. 10. 2014
 

vytisknout  e-mailem