Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

KOLÍNSKO – Dosud neztotožněný řidič dodávky nedal přednost v jízdě cyklistovi. 

Kolínští kriminalisté se zabývají dopravní nehodou z 15. února letošního roku, k níž došlo na křižovatce ulic Benešova a V Zídkách v Kolíně. Zde pravděpodobně nedal přednost v jízdě dosud nezjištěný řidič cyklistovi.

Dle dosavadního šetření jel okolo půl osmé večer 30letý cyklista po hlavní silnici, ulicí Benešova, kde mu v jízdě nedal přednost dosud neznámý řidič bílé dodávky, který vyjížděl z vedlejší komunikace ulice V Zídkách na hlavní. Cyklista, aby zabránil střetu, byl nucen prudce zabrzdit, přičemž přepadl přes řídítka. Vlivem toho utrpěl těžké zranění. Řidič dodávky z místa ujel, aniž by zraněnému muži pomohl.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na všechny možné svědky této události. Pokud máte k nehodě jakékoliv informace či poznatky k bílé dodávce, kontaktujte nás na lince tísňového volání 158.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, kde je trestní sazba stanovena až na dvě léta odnětím svobody.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
5. března 2024

vytisknout  e-mailem