Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj hudebník

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Z obytné buňky někdo odcizil baskytaru. 

Policisté z obvodního oddělení Mníšek pod Brdy se zabývají případem krádeže elektrické basové kytary, kterou odcizil včetně kufrů na ni dosud nezjištěný pachatel.

Ten vnikl v době od 14. do 20. června do obytné buňky v zemědělském areálu v katastru obce Líšnice, odkud odcizil elektrickou baskytaru s kufrem v hodnotě přes 90 tisíc korun a kromě toho si odnesl ještě prázdný obal na kytaru. 

Co se týče odcizené basové kytary, jedná se o unikátní nástroj ze dřeva. Tělo je z černé Limby, krk z Bubingy a na její zadní straně je vyfrézované logo firmy. Kufr je přesně šitý na míru, vyrobený z černé koženky a na jeho víku je v pravém spodním rohu přišroubovaný kovový štítek s logem firmy.

Tímto jednáním vznikla poškozené společnosti škoda okolo 94 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli v případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

V této souvislosti se obracíme na veřejnost ohledně jakýchkoliv poznatků k odcizenému hudebnímu nástroji. Pokud jste si někoho všimli nebo někde spatříte výše popsanou kytaru, kontaktujte policisty na telefonním čísle 974 882 720 nebo na mobilním telefonu 602 306 052 či 737 736 581. Využít můžete také linku tísňového volání 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
21. června 2023

Odkazy do noveho okna

Elektrická baskytara

Elektrická baskytara 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem