Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil se zákazem a pod vlivem alkoholu

PRAHA VENKOV-ZÁPAD - Nadýchal přes dvě a půl promile 

Muže, který řídil vozidlo s platným zákazem řízení a navíc pod vlivem alkoholu, zastavila policejní hlídka z obvodního oddělení Hostivice o víkendu ve Středoklukách.

Policisté v neděli 6. září v půl osmé večer zahlédli v ulici Lidická v obci Středokluky osobní vozidlo Škoda Octavia, jehož řidiče se rozhodli zkontrolovat. Řidič byl ztotožněn jako 44letý muž, který na výzvu předložil všechny doklady potřebné k provozu a řízení vozidla kromě řidičského průkazu. Následnou lustrací policisté zjistili, že muž řídil i přesto, že má platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, a to od února loňského roku až do srpna roku 2021. Dále byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou přes dvě a půl promile.

Čtyřicetiletý muž je v současné době podezřelý ze spáchání dvou trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Každý řidič by měl mít na paměti, že alkohol za volant nepatří. Alkohol zpomaluje reakce, činí člověka méně pozorným, ale současně dává falešný pocit sebedůvěry. Alkohol a jiné návykové látky patří mezi časté příčiny dopravních nehod. Jízda pod vlivem návykových látek je v České republice zákonem zakázána a v případě pozitivního měření jsou policisté oprávněni zakázat řidiči další jízdu a na místě mu zadržet řidičský průkaz.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
7. září 2020

vytisknout  e-mailem