Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáváte muže na videu?

PRAHA VENKOV – ZÁPAD – S odcizeným kolem ho spatřila jeho majitelka, on se dal pak na útěk. 

Od konce ledna policisté z obvodního oddělení Libčice nad Vltavou pátrají po totožnosti dosud neznámého muže, který je podezřelý z krádeže. 

Podle dosavadního šetření neznámý pachatel odcizil u supermarketu na Tyršově náměstí v Roztokách horské kolo, které bylo postavené ve stojanu, avšak nebylo nijak zabezpečené. O několik minut později poškozená se svým dítětem spatřila na vlakovém nádraží jejich kolo s neznámým mužem. Toho žena oslovila s tím, že je to jejich kolo, načež on tvrdil, že je jeho. Po krátkém dohadování žena zavolala na linku 158 a při tom muž utekl neznámo kam.

Poškozená uvedla k jeho popisu, že se jedná o muže vysokého asi 175 až 180 cm, snědší pleti, s černými vlasy a černými vousy. Na sobě měl šedivou mikinu s velkým nápisem Adidas na hrudníku. Na zádech měl batoh.

Policisté vyčerpali veškeré možnosti se ztotožněním muže, a proto se v souvislosti s tímto případem obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud ho poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty na lince tísňového volání 158.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což muži v případě ztotožnění, dopadení, obvinění a pravomocného odsouzení hrozí až dva roky odnětím svobody.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
26. března 2024

vytisknout  e-mailem