Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po totožnosti dvou mužů

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Jsou podezřelí z vloupání do dodávky, z níž odcizili peníze. 

Policisté z obvodního oddělení Libčice nad Vltavou se zabývají případem se dvěma neznámými muži, kteří jsou podezřelí z vloupání do dodávky a následné krádeže finanční hotovosti z ní. K tomu došlo v půlce ledna letošního roku ve Velkých Přílepech.

Dosavadním šetřením policisté zjistili, že minimálně tři osoby, dva muži venku a jeden řidič, se pohybovali ve stříbrném vozidle Škoda Superb s polskou poznávací značkou a zřejmě si vyhlédli firemní dodávku, kterou sledovali přes několik obcí. Poté, co řidič dodávky zaparkoval kvůli vykládání zboží v Kladenské ulici ve Velkých Přílepech, dva neznámí muži si vyčkávali na vhodný čas, kdy řidič dodávky bude mimo vozidlo. Této chvíle využili, kdy oba přistoupili k dodávce, jeden hlídal a druhý rozbil boční okénko a následně na to si otevřel dveře a odcizil finanční hotovost v částce vyšší než 40 tisíc korun. Poté urychleně odešli k jejich autu a odjeli neznámo kam.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění této dvojice. Pokud alespoň někoho z nich poznáváte nebo máte k jejich osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty na lince tísňového volání 158.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachatelům v případě jejich dopadení, obvinění a pravomocného odsouzení hrozí až dva roky odnětím svobody.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
26. března 2024

vytisknout  e-mailem