Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva případy vloupání do vozidel

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Policisté po pachateli pátrají. 

Policisté z obvodního oddělení Hostivice se zabývají dvěma případy vloupání do osobních vozidel, ke kterým došlo v obcích Chýně a Středokluky.

Prvním vozidlem byla Škoda Fabia, která byla zaparkována v ulici Na Kališti v obci Chýně. Neznámý pachatel se do vozu vloupal pravděpodobně v nočních hodinách z 15. na 16. listopadu, a to tak, že nezjištěným způsobem překonal uzamčení auta a uvnitř poškodil spínací skříň pod volantem v předběžné výši okolo 20 tisíc korun. Z vozidla se mu nepodařilo nic odcizit.

Další vozidlo, do kterého se dosud nezjištěný pachatel vloupal, bylo zaparkované v ulici Kladenská v obci Středokluky. Nezjištěným způsobem se pachatel dostal do auta a odcizil z něj nabíječky na telefon a svazek klíčů. Celková škoda na odcizení a poškození byla vyčíslena na téměř 7 tisíc korun.

Policisté případy šetří jako podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a krádež, za což hrozí pachateli v případě dopadení, prokázání viny a odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi, neboť se výše uvedeného jednání dopustil v době nouzového stavu.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
20. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem