Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Trestní odpovědnost

Praha venkov – VÝCHOD – Policisté a kurátorka pro děti a mládež besedovali s žáky základní školy v obci Zeleneč. 

Ve čtvrtek 9. února 2023 se policisté s kurátorkou pro děti a mládež věnovali dětem všech sedmých ročníků Základní školy v obci Zeleneč. Do preventivního programu se bez problémů zapojili i  žáci z Ukrajiny.

Besedy na téma trestní odpovědnost proběhly v rámci preventivního projektu „NA PRAHU DOSPĚLOSTI“, jehož cílem je podpořit zdravý vývoj dětí a mládeže a informovat je o jejich právech, ale i povinnostech. Důraz byl kladen především na protiprávní jednání dětí a mladistvých, výchovné problémy a možnosti, jak mohou být z pozice jednotlivých institucí řešeny. Během dopoledních přednášek byly zmíněny příklady provinění, kterých se mládež nejčastěji dopouští, vysvětlen rozdíl mezi přestupkem a trestným činem a došlo i na druhy trestů pro mladistvé. Kurátorka pro děti a mládež, která vykonává sociálně-právní ochranu dětí, žákům vysvětlila způsoby ochranných a výchovných opatření.

Věříme, že předané informace žáky zaujaly a rozšíří jim obzor v dalším životě. Mnohdy právě nevědomosti vedou k problémům, kterých mohou později litovat.

por. Bc. Lucie Nováková
komisař
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
9. února 2023      

vytisknout  e-mailem