Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo

PRAHA VENKOV-VÝCHOD – Preventivní projekt pro řidiče pokračuje i v letošním roce  

Policisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD se i v letošním roce zapojili do  celorepublikového projektu s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Jde o projekt Českého svazu pivovarů a sladoven, kterého se aktivně účastní i Policie České republiky. Dopravní policisté se během letních měsíců věnují nejen intenzivnímu dohledu nad dodržováním pravidel silničního provozu formou represe v podobě udělování pokut, ale také prevenci v rámci různých preventivních projektů.

Dvaačtyřicet řidičů odjíždělo ve čtvrtek 7. srpna  2014 z kontrolního stanoviště v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi spokojených. V odpoledních hodinách zde policisté dopravní policie a oddělení tisku a prevence prováděli nejen běžnou silniční kontrolu, ale v rámci preventivní akce Řídím, piju nealko pivo působili preventivně na řidiče.

Pokud policisté nezjistili žádné provinění, promotérka předala vzornému řidiči nealkoholické pivo a alkoholtestr. Z více něž padesáti kontrolovaných vozidel pouze dva řidiči měli u vozidla propadlou technickou prohlídku a dostali pokutu. Žádný z kontrolovaných řidičů nepožil před jízdou nebo během jízdy alkoholický nápoj. Ne vždy však tomu tak je.

Jen v měsíci červenci řešili policisté na Praze východ dvaapadesát dopravních nehod, z nichž u šesti dopravních nehod byl viník pod vlivem alkoholu. Je to o pět osob více než za srovnatelné období v loňském roce.

V průběhu letních prázdnin se v celém Středočeském kraji mohou řidiči setkat s policisty dopravní policie a oddělení tisku a prevence, kteří ve spolupráci s promotérem akce zastupujícím Český svaz pivovarů a sladoven působí preventivně na řidiče v oblasti týkající se problematiky alkoholu za volantem. Řidiči, u kterých byla provedená dechová zkouška negativní, odjíždějí z místa s dárkem v podobě nealkoholického piva a jednorázového alkoholtestru.

Cílem projektu je zvýšit povědomí řidičů o nealko pivu jako alternativě z hlediska dodržování bezpečnosti a zákona. Účelem projektu je komunikovat s řidiči odlehčenou formou a vyzývat řidiče k zodpovědnosti.
 

por.Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
8. srpna 2014

vytisknout  e-mailem