Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody pod vlivem alkoholu

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Nehody se naštěstí obešly bez zranění 

V sobotu 1. května kontrolovali strážníci městské policie jednadvacetiletého řidiče osobního vozidla BMW, který se svým vozidlem projížděl obcí Odolena Voda a následně s vozidlem naboural do zdi místního kostela. Strážníky byl muž vyzván k podrobení se dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem, následně byla celá událost předána policistům z Obvodního oddělení Odolena Voda, kteří u muže taktéž provedli dechovou zkoušku, která ukázala pozitivní výsledek 1,6 promile alkoholu v dechu.

K další nehodě pod vlivem alkoholu došlo už koncem března 2020 v obci Líbeznice. Devětapadesátiletý muž řídil osobní vozidlo značky Peugeot, který při couvání naboural do jiného vozidla a z místa nehody ujel. Následně byl kontrolován hlídkou a vyzván k podrobení se dechové zkoušce, která vyšla pozitivní a ukázala přes 3,5 promile alkoholu v dechu. 
V pondělí 3. května 2021 bylo muži policisty sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
6. května 2021

vytisknout  e-mailem