Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Uzavřená Pasa nesou pro řidiče problémy

NÁCHODSKO - Na objížďce první nehoda, čtyři lehce zranění 

HejtmánkoviceHejtmánkovice
K nehodě se čtyřmi lehce zraněnými, řidičem a jeho třemi spolujezdkyněmi vyjížděla dopravní policie ve čtvrtek 2.8.2012 deset minut po páté hodině odpoledne do Hejtmánkovic na Broumovsku. Nehoda velmi zkomplikovala dopravu mezi Policí nad Metují a Broumovem, neboť se stala na objížďce uzavírky silnice 303 přes Pasa. 
Policisté museli dopravu odklánět po místních, ještě užších, silničkách, kde projedou stěží dvě auta, přitom nabádali řidiče k velké opatrnosti.
 
23letý řidič vozu Ford Escort jedoucí ve směru od Jetřichova na Broumov na přímém úseku předjížděl kolonu vozidel (osobní automobil Nissan a nákladní automobil Lublin) přitom zavadil pravým zpětným zrcátkem o roh nástavbové skříně předjížděného nákladního vozu.
 
Následně dostal s autem smyk, vyjel vlevo mimo vozovku, kde bočně pravým předním blatníkem narazil do vzrostlého stromu. Od něj se odrazil zpět na silnici, příčně ji přejel a zastavil s vozidlem v pravém příkopu, obrácen do protisměru své původní jízdy. Při nehodě utrpěl zranění sám řidič Fordu i jeho tři spolujedoucí.
 
Na místo nehody mířil i vrtulník, neboť řidič fordu zůstal zaklíněný ve voze a museli ho vyprostit hasiči. Nakonec se ukázalo, že jeho zranění bude lehčího rázu a letecká záchrana nebude potřeba. Alkohol u řidičů policisté na místě vyloučili dechovou zkouškou, technická závada nebyla shledána ani uplatněna.
 
Hejtmánkovice
K nehodě došlo v místech, kudy je vedena objížďka kvůli uzavírce a opravě silnice 303 do Broumova.  Řidiči by si měli uvědomit, že silnice na objížďce jsou vedeny po komunikacích horších kategorií a přizpůsobit tomu svoji rychlost a styl jízdy.
 
Silničky na objízdné trase v obcích a mezi nimi jsou úzké a manévry jako předjíždění jsou na nich vždy poněkud riskantní, i když řidič nepojede více než povolených padesát či devadesát kilometrů v hodině. Získání časové výhody pár minut se tak může v okamžiku obrátit do mnohem větší ztráty.
 
Tady se nehoda naštěstí obešla jen se čtyřmi lehkými zraněními a jedním zničeným autem. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 50.000 korun. Dopravní policie nehodu dále prošetřuje.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
3.8.2012 v 11.45
 
Odkazy do noveho okna

Hejtmánkovice

Náchodsko 2.8.2012 - na objížďce 

Detailní náhled

Hejtmánkovice

Náchodsko 2.8.2012 - na objížďce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem