Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Uzavírka ulice Volyňská a s ní související objízdné trasy

Strakonice - Objížďky lákají některé řidiče k porušování zákazu. 

Od 4. března 2024 byly zahájeny práce v souvislosti s plánovanou opravou ulice Volyňská ve Strakonicích. V souvislosti s opravami jsou vyznačeny pro motoristy objízdné trasy.  

 OBJÍZDNÉ TRASY V ÚPLNÉ UZAVÍRCE ULICE

Pro osobní automobily a nákladní do 7,5 tuny je oficiální objízdná trasa přes Nebřehovice kam se odbočí na začátku Strakonic ve směru od Volyně. V Nebřehovicích se najede na silnici I/22 od Vodňan.

Pro vozidla nad 7,5 tuny je objízdná trasa delší. Ve Vimperku se odbočí na Husinec, dále na Těšovice a přes Bavorov do Vodňan. Z Vodňan po silnici I/22 do Strakonic.

Objízdné trasy jsou jasně vyznačené, přesto dopravní značení mnozí řidiči nerespektují a zákazy porušují. Řidiči nákladních automobilů nad 7,5 tuny, pro které platí delší objízdná trasa, si cestu chtějí zkrátit a riskují průjezd přes Nebřehovice, kde ale pro ně platí zákaz.

Policisté dopravního inspektorátu ÚO Strakonice ve spolupráci s policisty obvodních oddělení Strakonice a Volyně včetně dopravního inspektorátu Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje kontrolují dodržování dopravního značení namátkově, ale velmi často. Za minulý týden zákaz porušilo téměř osm desítek řidičů nákladních vozidel nad 7,5 tuny. Policisté řidiče za porušení dopravního značení pokutují a obrací je zpět na vyznačené objížďky.

Policejní hlídky budou i nadále dopravu monitorovat a případné porušování zákazů řešit.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
11. března 2024

vytisknout  e-mailem