Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Uzavíral úvěry

SOKOLOVSKO – Způsobil škodu přibližně 500 tisíc korun. 

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvodu. 

Obviněný muž měl v srpnu roku 2020 v jedné z prodejen osobních automobilů na Sokolovsku uzavřít smlouvu u úvěru, který mu byl následně poskytnut a určen pro nákup vozidla značky BMW. Ve smlouvě se měl muž zavázat ke splátkám, a to i přes to, že měl od počátku vědět, že se nebude zdržovat na území České republiky. Splátky však řádně neplatil a tudíž se stal pro společnosti nedosažitelným. 

V první polovině května roku 2021 měl uzavřít smlouvu o spotřebitelském úvěru ve stejné prodejně jako v předešlém případě, a to na koupi osobního vozidla značky Volkswagen. Na místě uhradil akontaci a dále se zavázal hradit měsíční splátky. Muž měl ale následně porušit smluvní podmínky, jelikož s vozidlem vycestoval do Belgie, kde ho měl poté prodat třetí osobě.  

Poslední smlouvu o finančním leasingu a smlouvu o úvěru na koupi osobního automobilu značky Audi měl pětadvacetiletý muž uzavřít nedaleko Prahy. Na místě opět uhradil akontaci, přičemž se dále zavázal ke splátkám úvěrů. Ani v jednom případě muž úmyslně nenahlásil skutečnou adresu svého pobytu. 

Kriminalisté se případem po celou dobu usilovně zabývali. V sobotu 11. února letošního roku krátce po půlnoci hlídka policie z obvodního oddělení Sokolov – město při silniční kontrole zastavila projíždějící vozidlo značky Škoda. Při lustraci policisté zjistili, že vozidlo řídí pětadvacetiletý muž, na kterého byl vydán předběžný souhlas se zadržením. Policisté tak muže, který měl opět řídit vypůjčené vozidlo, na místě zadrželi. 

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 500 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu. 

nprap. Jan Bílek
14.2.2023

vytisknout  e-mailem