Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Uzavíral fiktivní smlouvy

TEPLICE - Peníze si zástupce firmy nechával; S autem odjet nestihl... 

Uzavíral fiktivní smlouvy
     Policejní komisař obvinil z přečinu podvodu 42letého muže, který jako obchodní zástupce společnosti poskytující půjčky uzavřel čtyři fiktivní smlouvy. Na základě těchto smluv sepsaných s neexistujícími klienty vyinkasoval téměř 60 tisíc korun, které použil pro svou potřebu. Navíc si ponechal dalších 37 tisíc korun, které mu ve společnosti předali jako zálohu na výplatu půjček. Peníze však muž zákazníkům nepředal a také si je ponechal. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
S autem odjet nestihl
     Zloděje, který chtěl ve Velvětech odcizit osobní vozidlo značky Daewoo, zadržel na místě činu majitel auta. Lapka, který rozbil okénko u dveří vozidla sotva stihl do auta nahlédnout, když jej chytil rozezlený oznamovatel. Ten na místo ihned zavolal policejní hlídku a na rukou 32letého zloděje zaklapla pouta. Na policejní služebně bylo muži sděleno podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který ho může soudce poslat až na dva roky do vězení.
 
 
Vandal řádil v sídlišti
     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který řádil v jednom vchodě panelového domu v prosetickém sídlišti. Pachatel nezjištěným předmětem rozbil vstupní prosklené vchodové dveře, poškodil pět prosklených dveří od výtahu a sedm prosklených bočních stěn výtahové šachty. Celková škoda se vyšplhala na dvacet tisíc korun, vandalovi hrozí v případě dopadení za přečin poškození cizí věci jeden rok za mřížemi.
 
Kdo viděl nehodu?
Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
     K dopravní nehodě došlo dne 11. února 2011 v době od 05.30 do 05.45 hodin v Bílině, ul. Litoměřická před zimním stadionem. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil pravý bok zaparkovaného vozidla zn. Ford a z místa nehody ujel. Policisté na místě zajistili stopy černého plastu, pravděpodobně nárazníku.
    Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 261 (260), nebo na linku 158. 
 
 
Teplice, 11. 2. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem